Kanskje det er derfor det føles så feil?

Vi krangler. Eller, han kjefter på meg for alt føles det som. Og jeg, jeg bare hører på, gidder ikke ta igjen, bare sier at jeg ikke er enig. Og i bakgrunnen ute i stuen spilles sangen han som er kvar sang for meg første kvelden vi var sammen. Tårene velter opp i øynene mine. Han med de grønne øynene ser det, han tror det er fordi han har gjort meg lei meg at jeg gråter. Jeg rister på hodet, sier ingenting. Dette er så feil. Og mer feil blir det når han holder rundt meg, sier unnskyld og at han overreagerte. Hadde han visst hva jeg gråt for hadde han nok ikke sagt det og da hadde han hatt all rett til å være sinna på meg. Men han spør ikke og jeg gidder ikke forklare ham det. Det er det som er problemet. Han spør aldri, han bare gjetter seg frem, tror han har rett og handler deretter. 

Hvor i alle dager gikk det så feil mellom oss? Ikke med han med de grønne øynene, men med han som er kvar. Jeg kan gå igjennom den siste kvelden og natten en million ganger i hodet uten å klare å skjønne eller forandre den. Likevel smiler jeg når jeg tenker på ting han har sagt. Men jeg tenker ikke på ting jeg vil si ham mer.

Jeg har fortrengt påsken litt. Kanskje det er derfor alt føles så feil. Jeg pleier ikke gjøre sånne ting. Men vi var sammen, vi sov sammen, vi satt å så på hverandre, vi gråt. Og vi snakket. Masse. Men som sagt, ikke om det vi burde. Jeg kommer, sa han. Jeg kommer etter deg. Jeg vil ikke gi slipp. Så gikk toget hans og det var som å miste ham på nytt igjen. 

Kanskje jeg går og venter på ham? Kanskje jeg ønsker at han skal stå her på døren min en dag og alt vil bli bra? Men jeg vet ikke om det ville blitt bra. Om det skulle bli bra, ville det ikke blitt bra da vi så hvernadre i påsken? Burde ikke det holdt? Hva venter han på, egentlig? Jeg kommer etter deg, du liksom. Jeg sto der, i armene dine. Hva ska du komme etter for? Du ville jo ikke det i førstningen, hvorfor vil du det senere? 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits