Og der...

Jeg har for første gang skjekket inn til byen hans uten å skulle til ham. Jeg har pakket bagen min med alt jeg trenger og måtte sjekke den inn også, for jeg har så mye flytende i bagen nå som jeg må ha med meg. Jeg har ingenting hos ham mer, det er ikke ham jeg skal til. Jeg leser litt i en bok, titter litt i et blad og prøver å føle minst mulig. Kjenner litt på følelsen, men lar den ikke ta overhånd. Og jo mer jeg gjør det, jo bedre går det faktisk. Joda, jeg takler det her. Det svir, men det går.

Han med de grønne øynene ringer, jeg hører smilet hans gjennom telefonen. "Jag kommer sakna dig" sier han og jeg ser han for meg der han sitter på kontoret sitt. Hvordan han lener seg bakover i stolen og vipper litt på den. Og det er faktisk litt godt å bli savnet. Jeg smiler, puster med magen. Dette går fint.

Men i ankomsthallen er jeg ikke like tøff. Jeg prøver så hardt å ikke se ham for meg der i bunnen av trappen. Der hvor han har stått tusenvis av ganger før. Jeg tar meg i å haste mot toalettet for å se meg i speilet og stopper ved døren. Hvem prøver jeg å lure?Jeg bråsnur, går nesten rett i damen bak meg og går mot trappen. Unasett hvor mye jeg prøver så søker blikket mitt litt til venstre i bunnen av trappen hvor han pleier å stå. Og der....

...står han. Jeg blunker og blunker og blunker. Jeg ser feil, det er ikke ham. Jo, det er ham! Men hva gjør han her? Hvordan viste han når flyet mitt landet? Og hva gjør jeg nå?

Det føles som om jeg holder på å svime av. Jeg ser at han ser etter meg, at han søker blikket mitt. Han er ikke min. Det slår meg igjen og igjen mens jeg febrilsk prøver å samle følelsene mine og roe pulsen som dundrer. Bena mine bare går ned trappen og plutselig står jeg forran ham. Jeg ser ingenting annet enn ham. Tvinger tårene tilbake. For han er ikke min mer. Jeg kan ikke klemme ham, trykke meg inntil ham, kysse ham, holde hånden hans. Så jeg bare står der. Han drar meg inntil seg, jeg er stiv som en stokk. Han merker det, holder meg utifra seg. "Vi finner bagen din" sier han, litt mutt.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits